Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 5. Kärlek i Coney Island
Teknik Akvarell

Om bilden:

- This is my wife, säger han stolt och lägger armen om henne.

På Coney Island utanför New York träffade jag det här lyckliga paret. De bodde i Coney Island, men kom ursprungligen från Ryssland. De blev mycket glada över att jag träffa mig som kom från Sverige. De var på piren den eftermiddagen/kvällen för att betrakta solnedgången. Det var en magisk kväll och jag satt kvar tills solen helt hade sjunkit ner i havet.

Om temat:

Direkt efter gymnasiet lärde jag känna en kille i 30-årsåldern som endast kunde röra på nacken. Vi jobbade ihop under några år och han har påverkat mitt sätt att se på livet. Jag har aldrig träffat en mer positiv och social människa än honom efter det. Han älskade livet och levde till 100 procent varje dag av året. Han reste jorden runt och tog sig tid vid varje möte med en medmänniska. Idag finns han inte vid livet, men han har påverkat många till att tänka om och tänka nytt.

Dessa arbeten är för mig en hyllning och ett tack till honom. Det är också mitt sätt att försöka leva mer som honom, ett sätt att söka kontakt med nya medmänniskor och göra något för andra.

Vad jag vill ha sagt med bilderna är många saker, men det är också upp till betraktaren. Jag hoppas på att väcka en tanke kring jämställdhet och tillgänglighet. Att sitta i rullstol är ibland förknippat med mycket fördomar, men det handlar om helt vanliga människor. Det kan lika gärna vara du eller jag som sitter i rullstol idag eller imorgon.

www.fridaandersson.se

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs