Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 102. Jag älskar dig
Teknik Stengods

Jag hade för tre år sedan en lärare som älskade hästar. Jag minns att hon brukade säga "Hippo, hippo: ett djur med kraft i!" och att vi under två veckor skulpterade hästhuvuden. Jag hade inte varit intresserad av hästar innan men hennes passion smittade av sig och jag började gestalta den i mina egna verk.

Min ponny handlar om allas längtan efter att bli oförbehållslöst älskade. Med hästen vill jag göra ett verk som uppfyller den önskan, ett verk där du som betraktare känner dig uppskattad.

Jag ville pröva om det var möjligt att med ett verk väcka känslor och om det är tillräckligt i dagens konstklimat där det är lätt att få för sig att konst måste vara intellektuell för att vara berättigad.

Hästen är gjord av lera som tryckts i gipsformar, samma teknik som användes för att bygga terrakottaarmen. Efter det har jag bränt hästen till 1210 grader celsius och målat den med linoljefärg.

Det gick åt mängder av hönsnät och reglar till armaturen, ca 150 kg lera till första modellen, 80 kg gips till formarna, 60 maskinskruvar och muttrar och 170 kg lera till den slutgiltiga hästen.

Projektet pågick från november 2009 till juni 2010.

Jag läser just nu tredje året på konstfacks linje för keramik och glas. Jag arbetar tredimensionellt med grund i en traditionell, hantverksmässig föreställande skulpturtradition, ofta kring andliga och känslomässiga ämnen.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs