Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 77. Träd
Teknik Tuschteckning

Båda teckningarna är gjorda på bussar och tåg till och från jobbet. Jag har haft väldigt fullt upp med mycket pendling och långa arbetsdagar, så de timmar jag satt i kollektivtrafiken var de jag hade att ägna mig fritt åt mitt tecknande.

Min första teckning, Träd, gjordes under en tid som jag arbetade på Arlanda. Den bakomliggande reflektionen kretsar kring naturens förmåga att knyta en cykel, ett evigt kretslopp. Jag tyckte flygplatsen var en hemskt nedbrytande miljö att befinna sig i, fick många problem med hälsan, och längtade ut till det beständiga och föränderliga.

Min andra teckning, Myrstack, kom till under en tid när jag arbetade som personlig assistent. Jag tänkte mycket på hur vi människor skapar vår plats som individer i samhället, men också som ett hopkopplat väsen som oftast inte samarbetar med naturen på det sättet som hade varit idealt. Vi tar det vi finner fungerande och vackert, men vänder allt för sällan blicken ut ur myrstacken. Vi får mycket, men glömmer att bejaka det vi redan besitter i sökandet efter förbättring. Vi anbeskaffar oss nya ting och slänger de gamla.

Tekniken jag valde, att göra teckningarna som tapetrapporter, var ett sätt för mig att reflektera över hur livet saknar början och slut. Från första pennpricken till sista finns en utläsbar process som kan fängslas ihop i en serie ting och platser. När teckningen är slutförd, ”död”, så har den inga gränser, och ingen början, utan blir en helhet som kan ses från vilket perspektiv man än behagar.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppet under Vårsalongen 2018 12 januari–25 mars:
Måndag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 40 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Allmän presentation 13.00 och 15.00 varje dag.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs