Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 23. Utan titel
Teknik Blandteknik

karl.jonas.berg@gmail.com
www.karljonasberg.com

Född 1983, bor och är verksam i Göteborg.

Bilddjupet är en central del i mitt arbete, och hur olika texturer och material placerar sig i detta intresserar mig. För att skapa ett intressant djup är kriget som motiv ett viktigt redskap i arbetsprocessen. Explosioner och laserstrålars rörelser och former bidrar med logiska underlag för bildmässiga beslut. Det är ett redskap för att bemästra bildytans platthet. Genom att i motivet nyttja diverse krigsmateriel blir jag kapabel till att penetrera plattheten genom att spränga hål på den.

Inspiration till detta verk och mitt arbete i allmänhet kommer från såväl populärkultur såsom datorspelet ”Total Annihilation”, samt från målningen ”Slaget vid San Romano” av P. Uccello och kollage av Kurt Schwitters.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs