Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 30. Huvudsaken
Teknik Olja på duk

Målningen av laxhuvudet kom till efter en måltid tillsammans med vårt matlag som träffats i mer än femton år nu. Det var extrapris på varmrökt lax som är mycket bekväm mat när man har bråttom, som ju jag hade den dagen.

Laxhuvudet var vackert. Jim föreslog att jag skulle måla av det. Men tiden fanns inte då, så det hamnade i frysen. När det sedan var dags att måla av det, blev arbetet lite stressigt, för färgen förändrades allt eftersom fisken tinade.

I Sala har vi ett Aguélimuseum, där intendenten ÅC Danell på torsdagskvällar samlade intresserade för att måla. Där fick vi materialkunskap, konsthistoria och övning. Och nya kamrater. Detta hände för cirka sex år sedan, strax innan min pension. Och det fortsätter, fast nu med nya lärare. Jag befinner mig i ett utforskande stadium och det hela är förskräckligt roligt. Favoritmotiv förutom fiskar är byggnader, timmerbilar och sådant som aldrig någon sett.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs