Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 30. Huvudsaken
Teknik Olja på duk

Målningen av laxhuvudet kom till efter en måltid tillsammans med vårt matlag som träffats i mer än femton år nu. Det var extrapris på varmrökt lax som är mycket bekväm mat när man har bråttom, som ju jag hade den dagen.

Laxhuvudet var vackert. Jim föreslog att jag skulle måla av det. Men tiden fanns inte då, så det hamnade i frysen. När det sedan var dags att måla av det, blev arbetet lite stressigt, för färgen förändrades allt eftersom fisken tinade.

I Sala har vi ett Aguélimuseum, där intendenten ÅC Danell på torsdagskvällar samlade intresserade för att måla. Där fick vi materialkunskap, konsthistoria och övning. Och nya kamrater. Detta hände för cirka sex år sedan, strax innan min pension. Och det fortsätter, fast nu med nya lärare. Jag befinner mig i ett utforskande stadium och det hela är förskräckligt roligt. Favoritmotiv förutom fiskar är byggnader, timmerbilar och sådant som aldrig någon sett.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs