Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 75. Röda skor
Teknik Virkning

Jag, Karin Gustavsson är född i Raus 1969, uppvuxen i Viken och har varit yrkesverksam textilkonstnär i snart tio år, utbildad på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg mellan 1995 och 2001.

Jag jobbar i textil, mestadels med virkning och med skulptur - virkade skulpturer. Jag influeras bland annat av modevärlden.

De virkade skorna kommer från The diva in training collection 2010 och är en utveckling på en överdimensionerad smyckeskollektion som jag har arbetat med sedan 2005 då en hemsida satte igång min fantasi.

Hemsidan heter be-a-fashionista.com, där man hyr märkeshandväskor från olika rubricerade kategorier, t.ex. the uber collection. Den billigaste kategorin och där man inte behöver vänta på att få hyra en handväska har rubriken the diva-in-training collection.

Utifrån denna information inspirerades jag till att göra en oversized smyckeskollektion i virkat till en fiktiv diva. Kollektionen består av överdimensionerade objekt bl a ett tre meter långt pärlhalsband och överdrivet stora broscher. De röda virkade skorna ska symbolisera kvinnlighet, yta och pengar.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs