Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 28. Bottle Up!
Teknik Pet-flaskor, LED-lampor

Jag lever i en tid, full av förundran över hur vår omgivning fungerar. Med ett kritiskt öga söker jag poesin i det vardagliga, det lilla och tillsynes bortglömda. Med enkla medel skapar jag produkter som berättar en historia, kritiserar ett beteende eller uppmanar till reflektion och eftertanke. Det underfundiga och humoristiska har alltid en plats, oavsett hur dyster omgivningen än framstår.

Lampan BottleUp! är ett tredimensionellt resultat av en kritisk granskning av konsumtionssamhället och dess avtryck. Vi konsumerar och slänger material utan större eftertanke. Material som enkelt utan större energiåtgång kan omvandlas och upcyklas till något värdefullt och vackert bara vi skänker det lite kärlek, tid och omsorg.

PET-flaskan som skulle gått direkt från dryckesbehållare till återvunnen plast har fått en statushöjande och vacker paus, en reinkarnation till finrummens varma atmosfär. Dess värde har belysts till en nivå som kan liknas vid kristallkronans, eller kanske ännu högre. Vi kan kalla den för arbetarklassens kristallkrona.

LED-lamporna som använts är energisnåla och har ett fantastiskt långt liv, vilket gör lampan till en trogen vän som övervinner tider av slitosläng-mentalitet.

Jag är född tidigt på våren 1974 i Sollentuna, Stockholm men bor sedan hösten 2002 i Göteborg. Där har jag min verksamhet som MFA Designer med inriktning mot såväl två- som tredimensionell formgivning.

kristinbille@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs