Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 162. U-Bahn Uddevalla
Teknik Gicléetryck

Den ursprungliga U-Bahn Uddevallakartan är en del av en absurd overklighetsinstallation. Den skildrar en småstads hopplösa strävan att placera sig på Europakartan. Möjligen ger kartan en bild av 2000-talets Sverige.

I installationen har det från början ingått fynd, som mumier, hemliga beslutsdokument, gravkammare och konstföremål. Den har också innehållit utförlig teknisk dokumentation av banor, vagnar mm. Anställda ”på golvet” samt ingenjörer och arkitekter har porträtterats.

Kartan är helt digitalt producerad, främst med hjälp av Adobe Illustrator. U-Bahn Uddevalla kräver att man tar sig tid att studera de olika T-banelinjerna, stationerna och den omgivande reklamen.

Jag arbetar som illustratör, fri konstnär och lärare. Egentligen är jag skåning men bor för närvarande nära U-Bahnstation Sultans Livs... i Uddevalla.

Just nu bygger jag en ny overklighetsinstallation. Dess delar kommer, om allt går som det ska, att spridas över stora delar av norra och centrala Europa. Invigning 2012.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Konsthallen öppnar igen i november med tre utställningar.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs