Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 198. Utan titel 1
Teknik DVD, loop, 18,24 min

Jag är född 1992 i Uppsala och har bott i Stockholm sedan dess. Med en svensk mamma och en italiensk pappa har jag vuxit upp med två olika kulturella rötter. I mitt hem har alltid konst, design, arkitektur och litteratur färgat vardagen i stort och smått. Jag är, med mina 18 år, precis i början av att undersöka konstens värld, något jag ser fram emot att få göra vidare.

Mitt videoverk är uppbyggt kring en mängd små och stora inspirationskällor - sådant jag stött på en kort stund och sådant som alltid omger mig i min vardag. Jag samlar dagligen, andligt, på mig sådant som tilltalar mig och sådant jag finner fint.

I verket låter jag ett välkänt och välanvänt material spela en central roll - strumpbyxorna. Jag har ända sedan jag varit liten fascinerats av olika materials egenskaper och kvalitéer. Strumpbyxornas form, struktur och elasticitet används i mitt verk i en helt ny kontext. Dess kvalitéer bidrar till nya användningsområden i nya rörelser. Jag tycker om tanken på att släppa det regelmässiga och invanda och på så sätt låta något växa på nytt hos varje enskild betraktare.

Jag har i Utan titel 1. velat finna det bisarra och underliga som finns inom alla oss människor. I videon agerar så två dansare, Giulia Ripellino och Elin Ivre, utan att följa det ”passande” och utan några hämningar. Logik ska inte få styra leken. Det ska kännas opretentiöst och fritt, bidra till skratt och fundering.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs