Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 155. Inferno
Teknik Akryl

Mitt namn är Love E. Lundell och jag är född 1981 och uppvuxen på Södermalm i Stockholm. Efter avslutad gymnasial utbildning på Södra Latin (estetisk bild) gick jag ett år på Nyckelviksskolan (allmänna linjen) för att sen prova ett år på Nyckelviksskolans keramiska utbildning, något som födde ett himla begär efter måleriet igen, ibland trampar man snett, men det kom en del fina krukor och andra hårda julklappar att ge bort från den upplevelsen.....

Nånstans i deras bibliotek hittade jag skolan jag alltid ser tillbaka på med värme och som är en milstolpe i min utveckling inom måleriet och det var Pernbys Målarskola där jag kom att husera i 2 oerhört sköna, roliga, lärorika och fina år. Efter avslutade studier där sökte jag mig till Trondheims kunstakademi där jag blev kvar under 5 år, från 2005 till 2010. Jag tog min BFA och MFA i fri konst där. Som arbetsmyra var det det perfekta stället, men det tärde på allt annat, men ur det kom en hel del framsteg.

Verket jag ställer ut på vårsalongen är en tavla föreställande en julgran uppbyggd av skor som verkar blöda med en svartvit flagga i topp. Jag gjorde något jag själv skulle vilja ha på väggen, det brukar bli så, eller det ÄR så, jag gör saker jag själv vill ha. Att skorna blöder var en tillfällighet och titeln tycker jag passar in, INFERNO, det är lite överspelat, det föder dock en del tankar, inte bara hos mig.

Den är målad i akryl med hjälp av blomvattenspruta, lite förseningsmedium, genomskinligt medium och väggfärg. Slutligen monterade jag en svart ram på och lackerade så att den krackelerade, dubbelt upp, överallt spricker och blöder vi.

Nu jobbar jag med nya verk för kommande utställningar och vill du ser mer så gå till www.lovelundell.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppet under Vårsalongen 2018 12 januari–25 mars:
Måndag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 40 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Allmän presentation 13.00 och 15.00 varje dag.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs