Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 79. Bara senap tack!
Teknik Täljsten

”Bara senap” är en skulptur i täljsten, med en färgad senapssträng som rinner över och förbi varmkorven. Min tanke med skulpturen är att göra något smått komiskt i något så allvarligt som grå sten. Jag strävar ofta över att blanda det strama, stilrena med lite glädje och komik. För mig behöver inte konsten vara svår och lidande.

Mitt andra objekt på vårsalongen är ”Optisk hemslöjd”, ett par svarta glasögon i björk. Här tar jag upp hemslöjdens ursprung, att i hemmet slöjda saker man behöver i vardagen eller laga trasiga verktyg. I mitt fall gick mina glasögon av när jag busade med min son. Jag behövde glasögonen och jag hade de slipade glasen kvar och trä så varför inte göra reparationen ordentligt formad.

Själv bor och arbetar jag i Marieby på en gård utanför Östersund, jag är född -79 och uppvuxen i Figeholm, Småland. Min firma startade jag för snart två år sedan och jag arbetar mestadels i trä.

www.manshalldorf.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs