Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 79. Bara senap tack!
Teknik Täljsten

”Bara senap” är en skulptur i täljsten, med en färgad senapssträng som rinner över och förbi varmkorven. Min tanke med skulpturen är att göra något smått komiskt i något så allvarligt som grå sten. Jag strävar ofta över att blanda det strama, stilrena med lite glädje och komik. För mig behöver inte konsten vara svår och lidande.

Mitt andra objekt på vårsalongen är ”Optisk hemslöjd”, ett par svarta glasögon i björk. Här tar jag upp hemslöjdens ursprung, att i hemmet slöjda saker man behöver i vardagen eller laga trasiga verktyg. I mitt fall gick mina glasögon av när jag busade med min son. Jag behövde glasögonen och jag hade de slipade glasen kvar och trä så varför inte göra reparationen ordentligt formad.

Själv bor och arbetar jag i Marieby på en gård utanför Östersund, jag är född -79 och uppvuxen i Figeholm, Småland. Min firma startade jag för snart två år sedan och jag arbetar mestadels i trä.

www.manshalldorf.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs