Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 106. Shounos
Teknik Olja, sprayfärg på pannå

Vintern 2009/2010 fick jag en förfrågan om att måla grabbarna som hänger i kvarteret där jag bor. Förfrågan kom från en kille i 17-18års åldern som jag ser dagligen. Han ville ha med sig själv, sina grabbar och det var viktigt att bilden beskrev platsen med. I själva verket är det platsen precis utanför min port och ganska precis under mitt fönster. Jag bestämde mig för att göra det. Det kom senare att ingå i ett större projekt.

Jag spelade in ett samtal med honom där han berättar om att det ska handla om en gemenskap som alltid ställer upp för varandra och att det finns mycket positivt, dels i gemenskapen men också i platsen som han inte tyckte att media skildrade alls. Han ville förmedla en annan bild än den media visar. Han nämner också en känsla av utanförskap från samhället och att han skiter i vad folk tycker och tror.

För att göra den här bilden möjlig så var jag tvungen att ta referensbilder av grabbarna. När jag tagit fram kameran står alla precis som bilden beskriver, det fanns inget som helst tvivel eller diskussion om hur de ville visa sig tillsammans.

Media nämner ofta segregation och att folk känner utanförskap, men vad kan en av dom konkreta produkterna utav det vara? Vad är det som gror emellan debatten om segregation och löpsedlarna? I Los Angeles föds människor in i tredje generationen av gemenskap som inte är självvald och därmed ganska dåliga odds för att se en pensionärs lugna dagar.

Martin Kozlowski. November 2010.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs