Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 177. 7 Rue Schumann
Teknik Lambdaprint

Fotografiet 7 Rue Schumann är döpt efter den adress som den är fotograferad på. Den är en fristående del som ingår i en serie fotografier jag arbetat med de senaste åren. Bilderna innehåller alltid människor som är i färd att göra något. Eller inte göra något. Jag lämnar till betraktaren att avgöra om handlingen i bilden har någon riktning eller om den måste avstanna just där i själva den fotografiska exponeringsögonblicket.

Tjusningskraften med det frusna ögonblicket i fotografi som medium, är för mig att man aldrig kommer att få se det som hänt före exponeringsögonblicket, eller det som kommer att ske efteråt. Betraktaren lämnas alltid i ovisshet. Tills man kanske får se en film, eller flera foton före och efter själva händelsen, men så länge man inte fått det så kan man inte annat än sväva i ovisshet och med hjälp av sin fantasi testa olika möjliga scenarior.

Mitt andra verk som är med här på vårsalongen är inte ett fotografi utan ett grafiskt verk. Det är fristående från verket ovan. Jag har döpt det till ”Sanning och konsekvens”. Även den är en fristående del i en större serie. Det är en riskhanteringsmodell som tagits fram av försvarsmakten för att förhindra hot mot försvarsmakten.

Riskhanteringsmodellen innebär att vi måste bestämma oss för vad som är våra grundvärden (det som vi tycker är värda att försvara). Den är en metodisk process för att beakta risker i förfluten tid, nutid och i framtiden. Ett rationellt försök att hantera det irrationella.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs