Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 61. Poncho Pantone
Teknik Sublimationstryck på återvunnen petflaskefiber

Jag visar recyclade litografier, funktionella och fashionabla ytterjackor, andningsaktiva, regnmotståndiga i allra högsta kvalitet och värmebevarande - en litografi som är vacker i rörelse, vacker när det regnar och vacker i blåst - du har den hela året runt. Jag jobbar mycket med det svarta men har också en stor kollektion i färg,  och den i färg är naturligtvis vändbar så man också får det svarta.

Jag är en autodidakt modedesigner, med designrötter i textil och möbler, som jobbar konstnärligt i olika projekt. Konstnärligt semi-kommersiellt, riktat till icke priskänsliga kunder som är min målgrupp.  Jag tar fram stora bilder på 150 cm i bredd och har som specialitet att använda i stort sett hela tygbredden när jag designar jackor. På detta sätt får jag vackra skultpturer att bära som är både vikta, draperade och rundskurna - på så sätt undgår jag också eventuellt spill.

Min inspiration kommer från tyget självt, jag draperar och viker tyg för att få fram nya innovativa former, jag tar alltid utgångspunkt i kroppens rörelser och dess anatomi. Jag draperar/viker direkt i tyget och därefter utvecklas en form.

Jag är född i Skåne -75 och är dotter till modedesignern Margareta Forslund och silversmeden Owe Johansson.

www.maxjenny.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs