Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 252. Inne blir ute
Teknik Olja på duk

Idén till tavlan fick jag under vårsalongen 2010 då jag också hade tavlor med. Jag funderade vad som skulle vara intressant att måla och fick då ett uppslag om en drömsk framtidsvision av en laddad plats.

Jag valde medvetet att inte gå kliché-vägen och måla det färglöst och grått som många andra dystra framtidsvisioner, utan färgglatt och med en slags gudomlig känsla. Målet var att skapa ett sug in i bilden och något som stannar hos betraktaren länge, Både bild och tolkningsmässigt.

Sen tror jag det är viktigt att tavlan ger en kickar då och då under arbetet, för att man skall kunna hålla intresset uppe och få ett flyt i målandet. Kan man förlora sig i tavlan under processen, målar den nästan sig själv.

Inspiration har jag fått mycket från den amerikanska hudson river school från mitten av 1800-talet och stilen som kom att kallas för Luminism. Ett slags landskapsmåleri med ljussättning som gränsar till det övernaturliga.

Som målarateljé använder jag min lilla 28kvm lägenhet på Kungsholmen och det var precis så jag fick ner den färdiga tavlan nerför trapphuset.

Jag vill passa på att tacka min mor och far för stor uppmuntran och min bror Adam och hans kollega för hjälp med transporten.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs