Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 74. Knoxville Parking Lot
Teknik Brännpenna på träfiberskiva

Ålder: 26
Född: Carlshöjd, Umeå
Bor: London

Knoxville Parking Lot kommer från en serie verk i samma teknik där jag undersöker mitt intresse för amerikansk kultur. Motivet är hämtat från ett av många fotografier som jag tagit i USA under diverse resor och besök där.

Bilden är inbränd, medelst en brännpenna, på en OSB-skiva - ett material som vanligtvis används som slit-och-släng-material vid byggen och liknande. Bränningstekniken är både tids- och fysiskt krävande. Felmarginalerna är små och resultatet direkt och definitivt.

När jag börjar arbeta med en bild har jag inga direkta tankar om vad bilderna handlar om men under de åtskilliga timmarna av brännande växer hela tiden nya idéer, tankar och associationer upp. Det monotona arbetet med att bränna in bilden blir nästan meditativt och låter tankarna flyga iväg åt olika håll.

Mitt arbetssätt är annars väldigt splittrat och jag gillar att ständigt röra mig mellan olika projekt, tekniker, material och idéer. Att kunna bryta och byta från ett material till ett helt annat tycker jag är kreativt eggande och ju mer teknisk skicklighet jag ackumulerar desto mer idéer ger dessa färdigheter upphov till.

Förutom mitt eget konstnärskap driver jag ett konstprojekt i form av ett alternativt galleri som går under arbetsnamnet Grind Galleri. Hittills har galleriet anordnat tre utställningar i samarbete med olika konstnärer. Ambitionen med projektet är att lyfta fram oetablerade konstnärer under experimentella former där utställningarnas plats och form förändras från gång till gång och där utställningsformen och verken i utställningen oftast hänger ihop.

Konstnärer som hittills ställt ut i samarbete med Grind Galleri är Dag Erik Due, Madelaine Sillfors och Ben Rayner. Nya utställningar är ständigt under planering och jag tar gärna emot idéer och förslag för samarbeten.

Sedan hösten 2010 studerar jag Fine Art vid Chelsea College of Art and Design i London. Har tidigare studerat två år vid Umeå Konstskola, Sveriges bästa förberedande konstskola!

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs