Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 14. Inordning
Teknik Tuschteckning

Bosatt i Lund, född 1925.

Sedan två år tillbaka arbetar jag med egna bilder på ett lite mer koncentrerat sätt. Jag började teckna och måla för att skingra tankarna när min blev allvarligt sjuk och avled för ett par år sedan. Min man, Börje Appelqvist, var en väldigt bra konstnär och vi såg mycket konst  tillsammans, på utställningar och i andra sammanhang. Nu efteråt tänker jag att vi kunde ha pratat ännu mer om konst medan han levde, och om andra saker förstås.

Själv har jag i nästan hela mitt yrkesliv arbetat som mottagningssköterska på barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Kristianstad. När jag gick i pension för tjugo år sedan så började jag att göra någon bild då och då, faktiskt mest julkort som det visade sig att folk ramade in. Men det var alltså ganska nyligen som mitt mer målinriktade arbete med bilder tog fart.

Motiven i mina bilder växer fram när jag sätter mig ner vid papperet eller målarduken - jag planerar alltså inte motivet i förväg. Jag arbetar ganska intensivt med ett verk i taget. Jag gör det för att det är roligt, för att det intresserar mig, och tänker inte på någon särskild betraktare eller publik.

På Vårsalongen 2011 deltar jag med fem bilder - alla är tuschteckningar - och det som visas här ovan är ”Inordning”, ett slags hus.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs