Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 232. Mundering I
Teknik Blyertsteckning

Teckningen Mundering I är den första i en serie teckningar som kom till vintern 2009-2010 då jag hade en temporär ateljé i min väns lägenhet. Min vän är mycket intresserad av mode och i sin lägenhet hade hon samlat många exklusiva modemagasin. Magasinen var så många att de bildade en hög gänglig stapel.

Jag är inte speciellt intresserad av mode men emellanåt bläddrade jag i magasinen och jag märkte att jag reagerade på alla blickar, ansikten, hud, poser, accessoarer, och kläder. Min motreaktion med inspiration från magasinen blev den här teckningsserien.

Jag är född 1978 i Huddinge. Utbildad på Konsthögskolan Valand i Göteborg där jag tog magisterexamen 2007. Idag bor jag och har atelje i Björkhagen strax söder om Stockholm. Fler av mina arbeten kan ses på www.thereseszatek.se

Samtidigt som Vårsalongen pågår medverkar jag i tidningen Paletten. Marie Lundquist har skrivit en text och jag visar ett antal bilder, bla är Mundering I med i tidningen.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Konsthallen öppnar igen i november med tre utställningar.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs