Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 170. Scale 1:1 Gettoblaster
Teknik Modell i kartong

Mitt namn är Tomas Nanne Sandberg. Jag är född 1977 och bosatt i Johanneshov i Stockholm. Jag är utbildad vid Nyckelviksskolan och Konstfack.

På vårsalongen 2011 visar jag två verk, ”Scale 1:1 gettoblaster”och ”Attrapper”, båda verken är modeller i kartong.

Modellerna kom till genom att jag fann ett intresse i själva objekten, frikopplat från deras respektive användningsområden. Jag ville ge fokus till bandspelarens och elarmaturernas utseende istället för vad de är bra för.

Vad är en bandspelare utan ljud eller armaturer utan spänning?

Ofta förvandlar vi dem då till skräp, men jag ville hylla dessa objekt som jag hittat i min ateljé genom att ge dem nytt liv och sluta att vara bandspelare och armaturer och återuppstå som konst!

Till vardags jobbar jag i min ateljé vid Bjurholmsplan och visar min konst på Galleri ACS. Jag låter mina idéer ligga till grund för vilket medium jag använder, jag letar tills jag hittar ett uttryck som passar min idé.

Jag tar intryck av, och hämtar inspiration från vardagliga ting och händelser i min närhet som jag sedan bearbetar genom skisser tills jag når det jag letar efter.

Jag hoppas att mina verk kan agera som avtryckare till betraktarnas egna fria tolkningar.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs