Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 158. Högtalare, Kungssten
Teknik Akryl på duk
Konstnär Ami Norda

Jag arbetar ofta med mina fotografier som utgångspunkt. Jag hittar ibland bilder som jag ser berättelser i. Berättelsen är en viktig utgångspunkt för mig och någonstans där mellan den, associationerna jag får, formen och färgen, hamnar jag i en färdig målning.

Att jobba med ett motiv för mig är lite som att jobba med en filmruta där jag själv har med mig både ett "före" och ett "efter". Jag låter bilden bli till färgfält av varierande grad av intensitet, låter färgfälten breda ut sig över stora ytor eller bli ett myller av små detaljer: Ett försök att befria bilden från de minnen och känslor den bär på för mig, öppna den och låta den bli allmängiltig.

Jag är född i Göteborg 1978 och bortsett från några år i London och Paris så har det fortsatt att vara min hemstad. Jag har tidigare studerat film samt jobbat med olika kostymrelaterade områden inom film och teater.

www.aminorda.se
ami.norda@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs