Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 161. Where Nothing is Grey
Teknik Teckning, akvarell
Konstnär Angelica Olsson

På min ateljévägg hänger urklipp, bilder och lappar med ord som känns viktiga just nu. En utskrift av Böcklins Medusa, ett foto av Barsebäck och post-it lappar med ord som kärnkraft, white-out, svanar och geometri. En del ord och bilder fastnar på näthinnan, filtreras ur mediebruset och fixeras, precis som att en låttext plötsligt kan börja tala. Det behöver inte ens vara en hel låt utan bara en rad som Alphavilles; ”Dreaming a strange dream, where nothing is grey”. Rader som tycks beskriva en mörk framtid, en dystopi hämtad ur en William Gibson roman, men där musiken pulserar av åtrå, full av förväntan och ett nästintill religiöst hopp. Bilden som visas i utställningen föreställer en tankfull man stående framför en kiosk, stängd för säsongen. Ändå är det inte det figurativa i motivet som tilltalar mig, inte heller vad det betyder, utan det är i den mörka triangeln min blick fastnar. In the middle of a triangular composition - What ever that means?

Född 1978 i Stockholm men bor och verkar idag i Göteborg. Utbildad vid Konsthögskolan Valand i Göteborg och Nordiska Konstskolan i Karleby, Finland. Arbetar med teckning, video, installation och text. Tematiskt utforskar min bildvärld urbana landskap och platser genom att gestalta isolerade situationer. Återkommande motiv är motell, hotell och biografer; sociala skulpturer som speglar samhället ur ett historiskt såväl som ett samtida perspektiv. Inspiration och byggstenar är ofta hämtade från litterära berättelser, privata fotoalbum och massmediala bilder.

www.angelicaolsson.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs