Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 161. Where Nothing is Grey
Teknik Teckning, akvarell
Konstnär Angelica Olsson

På min ateljévägg hänger urklipp, bilder och lappar med ord som känns viktiga just nu. En utskrift av Böcklins Medusa, ett foto av Barsebäck och post-it lappar med ord som kärnkraft, white-out, svanar och geometri. En del ord och bilder fastnar på näthinnan, filtreras ur mediebruset och fixeras, precis som att en låttext plötsligt kan börja tala. Det behöver inte ens vara en hel låt utan bara en rad som Alphavilles; ”Dreaming a strange dream, where nothing is grey”. Rader som tycks beskriva en mörk framtid, en dystopi hämtad ur en William Gibson roman, men där musiken pulserar av åtrå, full av förväntan och ett nästintill religiöst hopp. Bilden som visas i utställningen föreställer en tankfull man stående framför en kiosk, stängd för säsongen. Ändå är det inte det figurativa i motivet som tilltalar mig, inte heller vad det betyder, utan det är i den mörka triangeln min blick fastnar. In the middle of a triangular composition - What ever that means?

Född 1978 i Stockholm men bor och verkar idag i Göteborg. Utbildad vid Konsthögskolan Valand i Göteborg och Nordiska Konstskolan i Karleby, Finland. Arbetar med teckning, video, installation och text. Tematiskt utforskar min bildvärld urbana landskap och platser genom att gestalta isolerade situationer. Återkommande motiv är motell, hotell och biografer; sociala skulpturer som speglar samhället ur ett historiskt såväl som ett samtida perspektiv. Inspiration och byggstenar är ofta hämtade från litterära berättelser, privata fotoalbum och massmediala bilder.

www.angelicaolsson.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppet under Vårsalongen 2018 12 januari–25 mars:
Måndag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 40 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Allmän presentation 13.00 och 15.00 varje dag.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs