Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 102. Stress
Teknik Gjuten gips, oljefärg
Konstnär Ann-Louise Järvklo

De tredimensionella verken Stress och Stäng av är utförda i gips som målats i oljefärg med samma teknik som man använder sig av då man målar olja på duk. Figurerna har gestaltats utifrån känslor inspirerade av dagens verklighet - barnomsorgen för skolbarn där grupperna i Stockholm ofta är väldigt stora med cirka 70-80 barn i samma grupp.

Stress föreställer ett barnhuvud med tre ansikten. Min uppfattning är att många barn reagerar med oro och stress på en omgivning som består av ständiga uppbrott p g a olika rutiner som städning och förflyttningar i skilda lokaler. I en stor barngrupp är ljudnivån ofta hög, på gränsen till behov av hörselskydd.

Stäng av föreställer en kvinna med glasögon och hörselproppar. Skulpturens ögon är slutna under de riktiga glasögonen som är försedda med målade öppna ögon. I öronen har figuren riktiga öronproppar. Min erfarenhet är att personal ibland använder hörselproppar eller hörselkåpor som skydd. Jag känner personal som lider av tinnitus. Tinnitus kan bestå i ett ständigt tjutande ljud i öronen även i en tyst omgivning. En känsla för den som lider av tinnitus kan vara är ett starkt behov av att avskärma sig.

 

 

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs