Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 80. Thundercloud
Teknik C-print monterad på aluminium
Konstnär Annika Holmér

Jag arbetar främst med fotografi och installation. 2005 tog jag min magisterexamen vid Högskolan för fotografi i Göteborg. Bilderna som ställs ut är tagna på Lofoten. I min bildvärld har fotografiet alltid verkat i gränslandet till skulptur. Det blir som en förlängning av fotografiet. Jag arbetar med att göra förskjutningar i naturen och det offentliga rummet. Detta gör jag bland annat med objekten som jag infogar i mina bilder. Med en varm humor kombinerat med ett kritiskt förhållningssätt till såväl förhärligande naturskildringar som exotism och människans komplicerade förhållande till djur och natur söker jag förnyelse i mitt konstnärskap. Man kan säga att jag iscensätter min egen natur.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs