Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 94. The Gallery
Teknik Olja på mdf
Konstnär Annika Johansson

Jag är född 1968 i Vallentuna, bor och arbetar i Stockholm.
Allt sedan mina studier vid Kungliga Konsthögskolan (1990-95) har jag arbetat som bildkonstnär.

Utgångspunkten för The Gallery är Konstakademiens hus i Stockholm, dels för att det är där som skulpturen Nike finns som jag har jobbat med i ett flertal verk, och dels för att jag fascineras av rummets olika plan och dörröppningar. Men som jag sedan håller mig rätt fritt till.

Först målar jag upp själva rummet, sedan "möblerar" jag det, med tavlor, skulpturer och i det här fallet figurerar också en kvinna som går i trappan. Det blir som ett collage av mina barndomsminnen, klassiska verk och saker från min ateljé. Dåtid och nutid går in och ut i varandra.

Jag målar med utspädd oljefärg som jag stryker upp med breda moddlare eller skrapar med gummispackel, allt för att skapa olika ytor som jag sedan ställer mot "finare", mer detaljerat målade partier. Det är kontrasterna som intresserar mig.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs