Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 23. Beth
Teknik Olja på duk
Konstnär Benjamin Björklund

Det pågår så mycket i mina tankar när jag målar, att det är svårt att skriva ner och sammanfatta det när jag väl har klivit ut från ateljén och ställt om mig till verkligheten igen.

Egentligen vill jag inte säga så mycket om min målning i text - eftersom några få ord kan lämna så stora spår. Jag håller den istället öppen för betraktarens egna infallsvinklar.

Men jag kan ändå berätta att porträttet är ett av flera som föreställer människor som råkat ut för olika händelser. Det kan synas i form av fläckar, ärr, pigmentförändringar och rynkor i deras ansikten. Små markeringar som känns viktiga att få fram. Jag försöker hålla det subtilt och försiktigt. I just det här porträttet tycker jag själv om färgen på toppen av kvinnans huvud, det olivgröna.

Jag är 24 år gammal och bor i Trollhättan. Jag målar nästan varje dag, men blir sällan klar med någonting.

www.benjamindrawpaint.blogspot.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs