Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 8. Jag målar - alltså lever jag...
Teknik Olja på duk
Konstnär Birgit Angmar-Månsson

Mot slutet av ett långt yrkesliv med undervisning och forskning blev målning en inspirerande fritidsaktivitet. Jag lockade med en gammal studentkamrat på en kurs i måleri och därefter har vi gjort många målarresor tillsammans. Den senaste var i maj 2011 med Edsviks konstskola till Korsika.

Tillbaka på hotellrummet efter en lång innehållsrik dag ute kastade Barbro solhatten på sängen och plockade fram färg och penslar ur den lilla necessären som fungerade som målarskrin och började koncentrerat måla av utsikten från hotellrummet. Jag gjorde en blyertsteckning av henne medan hon målade. Den teckningen hade jag sedan som utgångspunkt för en oljemålning som jag gjorde några månader senare hemma igen.

Jag hoppas att bilden kan förmedla något av den glädje vi känner över måleriet som en livsyttring och en ständig källa till inspiration. I början på mars 2012 ställer jag ut på Galleri Riddaren i Gamla sta´n tillsammans med Barbro och Inga, en målarvän som vi lärt känna på Korsika.

Jag är född 1939 och bor i Sundbyberg. Hos Åke Arph i hans ateljé på Söder får jag vägledning i mitt måleri. Sedan några år är jag medlem i amatörmålarföreningen Mariamålarna, med tillgång till en stor fin ateljé i Mariahissen vid Söder Mälarstrand. Det är en livaktig förening med ett hundratal medlemmar och det blir många trevliga fester och inspirerande möten med andra bildentusiaster.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs