Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 199. Det randiga lakanet
Teknik Olja på duk
Konstnär Christina Rydfors

Min konst talar för sig själv. Betraktaren är inbjuden och må uppleva något alldeles eget, att känna sig tilltalad, eller inte. Beträffande det verk du ser här, ”Det randiga lakanet”, kan jag bara enkelt tala om varför jag målat det: Modellens komplicerade sovställning fascinerade mig men det randiga lakanet trängde sig på och övertog snart allt intresse.

Jag blev färdigutbildad konstnär 1963, 18 år gammal. De som lärde mig måla var en grupp erkända och välkända östgötakonstnärer verksamma i Rimforsa. På Konstfack i Stockholm fick jag sedan lära mig det mesta om oljemåleriets teknik och även, fastän inte utan påtryckning, att tillreda mina egna ”plastfärger”. För att finansiera konstfacksstudierna skrev jag samtidigt in mig på Stockholms universitet och tillägnade mig en fil kand-examen med konstvetenskap som större ämne - Konstfack var ju inte en studiemedelsberättigad högskola på den tiden.

Då jag tidigare blivit inbjuden att ställa ut, har jag gjort det men framför allt har det varit viktigt för mig att måla. Dock fick jag för en tid sedan frågan om mina målningar: ”Vad ska du ha dem till?”. Då insåg jag att jag kanske borde göra något med dem, visa dem, och anordnade en egen utställning 2010. Nu har jag ju även lämnat ett bidrag till årets vårsalong!

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs