Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 245. Utbrott av det pinsamma I-III
Teknik Olja på papper, triptyk
Konstnär Christine Wamhof

Verket som jag visar på Vårsalongen 2012 kallar jag även "Utsprucken". Det består av tre målningar och har som utgångspunkt följande fundering:

Finns det ett speciellt ögonblick när utvecklingen övergår i blottställdhet?

Mina arbeten (mest objekt och målningar), befolkade av föremål med surrealistiskt anslag, beskriver ett gränsland mellan kroppens fysiska verklighet och fantasi, mellan känslighet och kraft.

”De föremål som hon brukar använda till sina objekt genomgår en märklig förvandling. Nylonstrumpbyxor, latexhandskar och öronproppar förlorar helt sin funktion samtidigt som känslan blir allt påtagligare att materialet i högsta grad har att göra med huden och därmed med den mänskliga kroppen. Det som vanligen skyddar kroppen förefaller vara en ömtålig hy. En sensuell blandning av känslighet och oro.”
(Jean Ploteau)

Objektens känslighet och oro ska också kännas i måleriet - men samtidigt finns en tydlighet i målningarna som signalerar här och nu, omedelbar närhet.

Född 1971 i Osnabrück, Tyskland.
Bor och arbetar i Stockholm sedan 2008.

www.christinewamhof.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs