Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 263. Utan titel (3)
Teknik Teckning
Konstnär Elisabeth Ödmann

Jag arbetar med teckning och grafik. Bilderna som visas är teckningar på tonat papper. När jag tecknar använder jag blyerts, grafit, kritor och ibland också målade partier. Jag tycker om just blandningen av de olika materialen och kontrasterna som uppstår (och ibland det överraskande) i t.ex. en kornig svart linje mot en tunn färgad yta.

Mina bilder är föreställande och om man absolut vill översätta temat till ord skulle det bli ”människor i landskap”, ”människor på väg”. Jag försöker att komma ifrån den textuella, linjära narrationen där en bild alltid ska beskrivas eller förklaras, och domineras av ord och teorier, jag söker snarare en bildmässig narration som bygger berättelser utanför (eller vid sidan om) det kausala och hämtar sin inspiration från det irrationella, drömmar, tillfälligheter och mellanrum. Bildspråket har sina egna associationer och sin egen grammatik att förhålla sig till och att gå vilse i.

elisabeth.odmann.dinstudio.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs