Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 254. Carried By Memories
Teknik Collage
Konstnär Emma Virke

När jag tecknar utgår jag från en känsla jag har. Jag börjar teckna, klippa ut och bygga ihop olika lager av teckningar, måleri och pappersbitar. Collage är tacksamt att jobba med för man kan flytta runt och prova olika idéer innan man bestämmer något. Ibland hittar karaktärerna sina platser i helt nya sammanhang än vad jag tänkt från början. Bilderna blir som egna berättelser, ofta med inslag av vemod eller mystik.

I flera av bilderna på Vårsalongen har plaststolar fått vara med. De var roliga att arbeta med eftersom plaststolar är något som många har en relation till. De finns över hela världen, alltid lika fula, billiga och solblekta. När jag skar ut dem i papper så blev de sköra och vackra på ett oväntat sätt.

Jag är född 1974 och bosatt i Stockholm. Vid sidan om bildkonsten arbetar jag som illustratör och barnboksförfattare.

www.virke.net

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs