Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 253. Barnet 4
Teknik Tempera, blyerts på duk
Konstnär Eva Wilms

I början av år 2011 påbörjade jag en serie bilder med barnet som tema. Jag ville skapa bilder som berättade om hur vi alla som barn föds in i en miljö som vi måste förhålla oss och är utelämnade till. På gott och på ont.

Genom att placera barnen i naturen blev denna utsatthet extra tydligt. Två av dessa bilder är nu utställda på Liljevalchs. Jag har under året som gått målat sju bilder på temat barn och märker nu en förändring då de medvetna tankarna mer och mer trängs undan av det undermedvetna. Jag låter detta ske och överraskas själv av de motiv jag väljer och vilka stämningar som bilderna skapar.

Den beskrivna processen visar hur jag arbetar som bildkonstnär. Det blir alltid serier av det som upptar mina tankar och känslor.

Naturen i bilderna är hämtad från den miljö som omger mig idag. Jag bor i Tollered, en liten bruksby mellan Göteborg och Alingsås. Byn är omgiven av sjöar och skog. Barnen i mina bilder har jag hämtat från mina egna fotoalbum. Barnen på de två utställda bilderna är jag själv som liten. Jag är född 1960.

Min teknik innebär att jag målar med tempera som ger en torr yta och att jag i samma bild tecknar med blyerts.

Jag märker jag att barntemat fortsätter att växa inom mig och att det fortfarande finns mycket kvar som jag vill berätta och gestalta.

När jag inte arbetar med min egen bildkonst är jag dekorationsmålare med utsmycknings- och restaureringarsuppdrag samt projekt inom teater och film. Här arbetar jag med många olika måleritekniker och får tillgång till stor materialkunskap vilket även ger mig inspiration och skapar större frihet för mig som bildkonstnär.

www.evawilms.se
 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppet under Vårsalongen 2018 12 januari–25 mars:
Måndag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 40 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Allmän presentation 13.00 och 15.00 varje dag.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs