Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 18. Cascade
Teknik Akvarell
Konstnär Gisela Beckius

Mitt arbete sker av kärlek till och vördnad inför naturen. Efter att ha målat i olja i många år använder jag nu vattenfärg, för dess ljus och färger men också för dess oberäknelighet. Detta medium påpekar ofta att jag bör hålla mig undan så att själva målandet kan äga rum! Jag tänker inte på verken som ”akvareller” utan som tavlor, eftersom jag känner att vattenfärg kan ge samma fyllighet och användas i samma skala som olja eller akryl. Mitt intresse ligger i bildens helhet, så att varje liten yta av målningen har lika mycket intensitet och energi, precis som varje detalj i naturen är viktig och kräver full uppmärksamhet.

Min fokusering på detaljer är inte samma sak som vedertagen realism och följer inte normal återgivning utan är ett försök att omvandla naturliga fenomen till en estetisk upplevelse. Detaljer abstraherar bilden och färgerna är blodet som cirkulerar i målningen och ger den dess rörelse och liv.

Jag föddes i Pärnu, Estland och tillbringade min barndom i England. Vid fjorton års ålder flyttade jag med min familj till Kanada, där jag bodde till 2004. Jag har arbetat som medicinsk illustratör och fotograf och även som fotograf av mode, porträtt och åt företag. Under denna tid målade jag samtidigt i olja, pastell och akvarell och utförde många såväl offentliga som privata porträttbeställningar. Mina verk ingår i samlingar i Kanada, USA och flera länder i Europa. Jag bor och arbetar nu i Sverige.

www.giselabeckius.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs