Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 89. The Cure for Hiccups
Teknik C-print monterad på aluminium
Konstnär Helga Härenstam

Jag deltar på Vårsalongen med två verk som ingår i ett större konstprojekt som jag har arbetat med under det senaste året.  Titeln på projektet är "Berättelser för en 87 år gammal dam". Arbetet är självbiografiskt och består av fotografier och texter som ofta handlar om egna och andras upplevelser av minnen, fotografi och döden.

I utställningen har jag inte med några texter ur projektet utan har valt ut två fotografier. Fotografierna är är tagna under det senaste året. Texterna är ett urval av sådant jag antecknat från det att jag nyss lärt mig skriva - tills idag.  Jag har arbetat associativt med kombinationerna av text och bild för att hitta någon slags poesi, så som jag vill ha den.

Jag är född 1980 i Värmland och är numera bosatt och verksam i Göteborg. Jag utbildade mig vid Högskolan för fotografi och arbetar nu som fotobaserad konstnär, med utställningar, samarbeten och workshops.

Projektet "Berättelser för en 87 år gammal dam" har genomförts med stöd från Konstnärsnämnden och ges ut under 2012 i sin helhet i bokform på Journal förlag.  

www.helgaharenstam.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs