Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 176. Apparat 1
Teknik Akryl på duk
Konstnär Ida Persson

Mina målningar visar påhittade apparater eller mätinstrument. Användningsområdet är oklart och de är gjorda av papper och tejp. De är helt värdelösa, men med valet av storlek och realism vill jag att de ska ge sken av trovärdighet och auktoritet.

Idén om att måla funktionslösa apparater kom till när jag läste om massmätningar av människors skallar som utfördes i början på 1900-talet. Man ville bevisa att den nordeuropeiska/ariska rasen var överlägsen alla andra.

Resultaten av mätningarna visade så klart inga bevis på det, men det hindrade inte forskarna som anpassade frågeställningarna, de visste vilka svar de ville ha. I verkligheten stod de med en gigantisk mängd betydelselösa siffror.

Jag är född 1985 och är uppväxt utanför Ystad. Jag går just nu mitt tredje år på Konsthögskolan i Umeå. Tidigare har jag gått på Nordiska konstskolan i Kokkola och på konstlinjen på Önnestads folkhögskola.

https://sites.google.com/site/idapatriciapersson/

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs