Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 39. Horrible discoveries during a voyage mainstream
Teknik Akryl på duk
Konstnär Jennifer Espling

Jag arbetar som konstnär och miljökonsult. Som teknik- och miljökonsult använder man hypoteser och modeller. Hur ska vi utforma en ny översiktsplan för att på sikt minska det ekologiska fotavtrycket? Hur stor är sannolikheten att lakvatten från deponin kontaminerar vattentäkten? Finns det samband mellan de uppmätta arsenikhalterna i grundvattnet och impregneringsanläggningen eller kan det vara naturliga bakgrundshalter? Arbetssättet är alltid evidensbaserat och lösningsfokuserat. Slutsatser och rekommendationer levereras enligt offert.

Mitt konstnärliga förhållningssätt är det omvända. Mänskligheten navigerar genom historien med hjälp av stjärnbilder, spådomar, kompasser, diagram och undersökningar. Ingen vet vart vi är på väg eller varför. Målningarna är poetiska uttryck för förundran och absolut svarslöshet. Den som visas på Vårsalongen heter Horrible discoveries during a voyage mainstream.

Jag är född den rekordvarma sommaren 1975, uppvuxen och verksam i Västerås. Efter sju år i Stockholm på bland annat Konsthögskolan flyttade jag tillbaka. Västerås ligger mellan Mälardalens bördiga jordbrukslandskap och Bergslagens järnbruksbygder. Staden förvandlas just nu från industristad till något annat, återstår att se vad.

www.jenniferespling.se
jenniferespling@hotmail.com

 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs