Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 10. Absolut lagom
Teknik Litografiskt tryck på papper
Konstnär Joakim Areschoug

Under mina tre år i London har jag lärt mig otrolig mycket om mig själv och andra. Jag har fått distans till Sverige vilket har gjort att jag ifrågasatt något som jag aldrig tidigare funderat över. Genom att ständigt jämföra skillnader och se samband mellan länderna har jag skaffat mig åsikter och lärt känna mitt ursprung. Det är långt ifrån en unik resa jag gjort men en mycket viktig.

De verken jag deltar med på Vårsalongen är alla designade under tiden i London. Det finns en stor del hemlängtan i trycken, och en minst lika stor del utgörs av frågan om vad som egentligen är svenskt. Föremålen jag har valt är inte bara vad jag tycker är svenskt utan jag har försökt att fånga en generell uppfattning om vad som är ”svenskt”.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs