Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 10. Absolut lagom
Teknik Litografiskt tryck på papper
Konstnär Joakim Areschoug

Under mina tre år i London har jag lärt mig otrolig mycket om mig själv och andra. Jag har fått distans till Sverige vilket har gjort att jag ifrågasatt något som jag aldrig tidigare funderat över. Genom att ständigt jämföra skillnader och se samband mellan länderna har jag skaffat mig åsikter och lärt känna mitt ursprung. Det är långt ifrån en unik resa jag gjort men en mycket viktig.

De verken jag deltar med på Vårsalongen är alla designade under tiden i London. Det finns en stor del hemlängtan i trycken, och en minst lika stor del utgörs av frågan om vad som egentligen är svenskt. Föremålen jag har valt är inte bara vad jag tycker är svenskt utan jag har försökt att fånga en generell uppfattning om vad som är ”svenskt”.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs