Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 50. Pink Horse
Teknik Akryl på pannå
Konstnär Karla Franzén Forslund

Den här hade jag ingen speciell tanke med när jag påbörjade den, jag brukar inte ha det när jag målar. Jag bara målar saker som dyker upp i huvudet, det kan vara drömmar eller saker jag föreställer mig. De vita "specialkrumelurerna" - som mitt ex döpte dem till - började jag måla i 12-årsåldern, och har sedan spunnit vidare på det. De har blivit något av min signatur eller mitt varumärke, men de är mer eller mindre inspirerade av Dalis Atavistiska ruiner efter regnet. På sätt och vis är de utomjordingar eller besökare från en annan dimension.

Brödlimpan i övre högra hörnet skulle från början vara ett moln, men jag tyckte det såg mer ut som en brödlimpa, så det fick bli det. Som utfyllnad gjorde jag klädstrecket. Texten, som står på t-shirten som hänger där, är ett ord som alltid väcker reaktioner, det anses av vissa vara ett fult ord, men dess betydelse är något som är nödvändigt för att inte allt liv ska dö ut, och kan också vara något fint. Jag gjorde den medvetet så liten att man inte ska kunna se den förrän man tittar på tavlan på nära håll.

Den rosa hästen (därav namnet Pink Horse) och fisken är också som utfyllnad, fisken skulle kunna symbolisera mig. Jag önskar ibland att jag var en fisk, trivs verkligen i vatten. Men det gör inte en fisk på land. Man kan analysera den hur djupt som helst.

911

Från början hade jag ingen speciell tanke med den här heller, tänkte bara göra någon sorts deformerat ansikte med en massa ögon, näsor och munnar. När någon sa att berget i bakgrunden såg ut som ett ansikte så förstärkte jag det. Efter ett tag så tyckte jag att något saknades, så då målade jag dit ett flygplan. Då blev det lite som 911 tyckte jag, så tavlan fick heta det. Om man vill så kan man tolka den som någon sorts hyllning till de omkomna i World Trade Center, men jag tycker att meningen med konst är att man ska kunna tolka den som man vill.

www.karlafromsweden.webs.com
karlaswede@hotmail.se

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs