Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 115. Ecotripp
Teknik Gullregnsträ, slipad, målad och lackad
Konstnär Lasse Kjellberg

Tudilu!

Ecotripp är mitt namn. Trettio centimeter hög och snyggast i byn. Jag är född 1921. Uppvuxen på en kvarnäga, Strömmahult, strax utanför Vetlanda i Småland. Jag är ett stycke gullregnsträd av fin härkomst. Vissa kallar min ätt buske hmmmm.... nåväl vi är alla en del av naturen. Under mina år har jag sett och hört rätt mycket och bär det stolt med mig. Vår histora är viktig och har format oss. Framtiden är den tid vi kan göra något med. Det är spännande, vad ska du göra med din?

Med mej här på..... vad stället nu heter.. har jag en kompis, född 1962. En Al-rot. Det är också en lustig figur eller två. Stylad med motorsåg, slipad, kokt i fyra timmar och lackad åtta gånger. Precis som jag. Fast jag är ju inte kokt. Jag är målad. Min kompis heter Utan slipsnål i Uganda. Den symboliserar på ett vis den eviga kampen mellan kontrollbehov och kärlek. Att vi inte alltid har allt, precis där vi vill att det ska vara, typ.

Vill du veta mer om snubben som stylat oss med energi, humor och kärlek eller mina andra kompisar så kolla www.strommahult.se

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs