Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 45. Havererad Ford Mercury
Teknik Alabaster, glaserad keramik
Konstnär Lena Flodman

"Havererad Ford Mercury" från 2011 har jag huggit i brun alabaster. Den har bara sina framhjul kvar som är i glaserade ljusrosa keramik.

Forden är en leksaksbil uppförstorad 4,6 gånger originalet. Jag kopierar och hugger för hand i min ateljé. Jag kallar just den alabastern för Coca Cola-alabaster. Den har stora likheter i färg med drycken. Det lär för övrigt cirkulera en Ford Mercury i USA som varit i Rolling Stones ägo. Dörrarna fylldes på den tiden med narkotika men bilen har på vift i många år och söks efter fortfarande.

"Jag Drar" från 2011 är gjord i oglaserad keramik med rosa glaserade däck. Skulpturen är en hopsättning av ett välskulpterat dockhuvud där man bara ser håret och en rallybil, troligtvis en Bugatti från 30-talet men nu som leksak. Jag har gjutit av dem och sedan gjutit i lergodslera.

Jag jobbar med ett material som jag samlar på en strand i Toscana. Materialet kommer ursprungligen från en sophantering i Italien som inte fungerar.

Jag arbetar uteslutande med leksaker och andra plastobjekt.

Jag gjuter av objekten och gjuter dem sedan i andra material, alternativt hugger i alabaster. Alabaster är en sedimentär bergart liknande marmor. Den kemiska benämningen är kalciumsulfat.

www.lenaflodman.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs