Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 123. How to Make Up a Fire
Teknik Fotografi, monterat på aluminium
Konstnär Lisa Landberg

Min bildvärld utgör ett gränsland mellan lek, fantasi och verklighet, mellan det vardagliga och det mystiska. Jag försöker bygga upp en stämning i bilden genom att hitta den rätta balansen, eller kontrasten, mellan just dessa två poler. Ljuset spelar en viktig roll då det ofta får representera något slags skeende i bilden som t.ex. i de två verken The Gravity of Light och How to Make Up a Fire som jag visar på Vårsalongen.

I mina arbeten återfinns kopplingar till bl.a. barndomen, minnet, naturen och det undermedvetna. Jag använder mig av iscensatt fotografi för att sudda ut gränser och synliggöra en subjektiv, parallell verklighet där vardagliga föremål och företeelser laddas med nya betydelser.

Född 1975.
Utbildad vid Högskolan för Fotografi i Göteborg 2001-2004.
Bor och arbetar i Stockholm.

www.lisalandberg.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs