Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 70. Sammankomst V
Teknik Olja, blyerts på duk
Konstnär Lotta Hellström

I mötet kan det enskilda, sublimt som konkret, bli en del av en ny större och expanderande form. Ibland att förlora sig i och ibland att hitta sig själv i. Inte nödvändigtvis illustrerat i verken som en illustrerad slutsats, utan med obegränsat utrymme i sin intention att skildra en scen för mötesplatsen. Naturen och människan i den kan vara som ett minnesfragment utan krav på exakthet, med ett fiktivt eller verkligt berättande där betraktaren själv kan välja sin historia.

Jag tittar på och får ofta inspiration från bilder i böcker och tidningar. Jag arbetar aldrig med direkt avbildning, utan kan använda ett foto som en grund som jag sedan gör till min egen. Till det kan jag lägga till en annan bild, eller något annat som jag finner intressant. Jag lägger ofta in abstrakta inslag i kompositionen, och låter ibland teckningen möta måleriet i en egen dimension. Intuition och flexibilitet finns med i processen, inför att verket kan få sitt eget liv och inte alltid blir som jag tänkt mig.

Verken är målade i olja, i vissa med inslag av blyerts och ibland pastellkrita.

Född Stockholm 1970
Bor i Stockholm

www.lottahellstrom.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs