Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 70. Sammankomst V
Teknik Olja, blyerts på duk
Konstnär Lotta Hellström

I mötet kan det enskilda, sublimt som konkret, bli en del av en ny större och expanderande form. Ibland att förlora sig i och ibland att hitta sig själv i. Inte nödvändigtvis illustrerat i verken som en illustrerad slutsats, utan med obegränsat utrymme i sin intention att skildra en scen för mötesplatsen. Naturen och människan i den kan vara som ett minnesfragment utan krav på exakthet, med ett fiktivt eller verkligt berättande där betraktaren själv kan välja sin historia.

Jag tittar på och får ofta inspiration från bilder i böcker och tidningar. Jag arbetar aldrig med direkt avbildning, utan kan använda ett foto som en grund som jag sedan gör till min egen. Till det kan jag lägga till en annan bild, eller något annat som jag finner intressant. Jag lägger ofta in abstrakta inslag i kompositionen, och låter ibland teckningen möta måleriet i en egen dimension. Intuition och flexibilitet finns med i processen, inför att verket kan få sitt eget liv och inte alltid blir som jag tänkt mig.

Verken är målade i olja, i vissa med inslag av blyerts och ibland pastellkrita.

Född Stockholm 1970
Bor i Stockholm

www.lottahellstrom.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs