Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 56. Hungrig och sugen
Teknik Skulpterad täljsten
Konstnär Måns Halldorf

Hungrig och Sugen är två skulpturer i jämtländsk täljsten. Med verket vill jag att betraktaren ska fundera på orden och dess innebörd: Har jag någonsin varit hungrig på riktigt? Och kan man bita i stenen?

Jag tycker om att blanda det allvarliga, seriösa med det komiska i mina verk. I dessa verk har jag tagit hjälp av min femåriga son, vi har tillsammans bitit i olika leror och frukter för att få fram bra tandavtryck som jag sedan har fört över till täljstenen.

Jag lever och arbetar i Marieby utanför Östersund. Mitt främsta material är trä och jag blandar gärna symmetri med handarbetad asymmetri. Jag vill gärna ha ljuset som medspelare i mina verk, det blir ett fint skuggspel i de handarbetade ytorna när ljuset faller snett på.

www.manshalldorf.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs