Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 20. Hon kallar mig idiot om jag köpt fel smör
Teknik Tusch, blyerts på papper
Konstnär Marianne Bengtsson

Hon kallar mig idiot om jag köpt fel smör. En verklighet men också en symbol för den jargong som mina yrkesroller består av, och det sätt som jag antas kunna bemötas på i mitt arbete. Om att möta det goda men också det omedvetet onda hos människor. Just den här teckningen, om mina före detta kollegor i hemtjänsten. Hur vi hamnar mellan patienten och de styrande. Springer mellan husen året runt i alla väder. Får inte ens pengar till ett paraply, än mindre till alla de skor som snabbt nöts ut och som vi själva måste bekosta.

Mitt konstnärskap har formats av min klasstillhörighet. Jag tar helt enkelt intryck från min verklighet. Material och forum skiftar mellan teater, text, teckning och installation. Uttrycksformen är en blandning av poesi och realism. Temat är återkommande arbetarpolitik och feminism.

www.falskaminer.se

Född 1976, bosatt i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs