Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 42. A matter of Choice V
Teknik Olja på duk
Konstnär Marion Fink

Jag är intresserad av den mänskliga kroppen som ett instrument för att uttrycka komplexa känslor som är svåra för mig att sätta ord på. Jag är nyfiken på hur kroppen förhåller sig till bildrummet och till andra kroppar. Väldig viktig för mig är blickarna och vad de skapar för relation till betraktaren.

Serien A Matter Of Choice undersöker de känslor som uppstår i tider av förändring och nyorientering. Det handlar om konflikten mellan en längtan efter något mera och rädslan för det nya och okända. Om att känna sig osäker, splittrad och fast.

I mina bilder ser man unga människor som kämpar med dessa känslor. Jag placerar dem på platser där det inte finns några distraktioner och iscensätter deras inre drama. Jag vill att figurerna i mina målningar ska vara påträngande, med en stark närvaro. Därför avbildar jag dem i naturlig storlek eller större.

www.marionfink.com

f. 1987 i Tyskland, bosatt i Stockholm

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs