Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 249. #3: TTCAS
Teknik Kartong, bladguld
Konstnär Mats Westlund

Insects That Are Merely Noisome Like To Think That They Can Also Sting #1-3

Originalbilderna målades under perioden 00-02. De grafiska bladen som visas på Vårsalongen är vektoriserade kopior av dessa.

Det första experimentet att göra tredimensionella papperscollage av motiven kom sig av att en vän ville köpa originalet till #3. Försöket blev lyckat i den meningen att resultatet glöder skenheligt likt en ikon från helvetet.

Experimentet gjorde att jag ville tillverka alla tre originalbilderna med samma teknik. Tillverkningen påbörjades under 08 och tre ytterligare objekt på samma tema har tillkommit under perioden: Plead Permanent Insanity #4 och Mind Your Head #5; samt en skulptur i papier mâché med titeln Gimme Head #6. Arbetet pågår fortfarande. De sex objekten gick tidigare under titeln Love Crimes men ingår nu i en större installation med titeln Interesting Times; inalles ett tiotal papperscollage samt lika många skulpturer i olika material på liknande tema. Och lite annat...

De aktuella tavlorna är tillverkade av papper i olika färger, bomullstråd, balsaträ, bladguld, lack, lim, samt en mycket liten spik. Ramarna är tillverkade i Poppel enligt mina specifikationer av Per på Asp Snickerier. (Tack Per!) Grafiken är tryckt på Botkyrka Offset på Goya konstpapper, 300 gram, CMYK + guld. (Tack Ewa!) Ramarna innehåller till sist även en ljuslist menad att lysa upp lite i vintermörkret.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs