Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 249. #3: TTCAS
Teknik Kartong, bladguld
Konstnär Mats Westlund

Insects That Are Merely Noisome Like To Think That They Can Also Sting #1-3

Originalbilderna målades under perioden 00-02. De grafiska bladen som visas på Vårsalongen är vektoriserade kopior av dessa.

Det första experimentet att göra tredimensionella papperscollage av motiven kom sig av att en vän ville köpa originalet till #3. Försöket blev lyckat i den meningen att resultatet glöder skenheligt likt en ikon från helvetet.

Experimentet gjorde att jag ville tillverka alla tre originalbilderna med samma teknik. Tillverkningen påbörjades under 08 och tre ytterligare objekt på samma tema har tillkommit under perioden: Plead Permanent Insanity #4 och Mind Your Head #5; samt en skulptur i papier mâché med titeln Gimme Head #6. Arbetet pågår fortfarande. De sex objekten gick tidigare under titeln Love Crimes men ingår nu i en större installation med titeln Interesting Times; inalles ett tiotal papperscollage samt lika många skulpturer i olika material på liknande tema. Och lite annat...

De aktuella tavlorna är tillverkade av papper i olika färger, bomullstråd, balsaträ, bladguld, lack, lim, samt en mycket liten spik. Ramarna är tillverkade i Poppel enligt mina specifikationer av Per på Asp Snickerier. (Tack Per!) Grafiken är tryckt på Botkyrka Offset på Goya konstpapper, 300 gram, CMYK + guld. (Tack Ewa!) Ramarna innehåller till sist även en ljuslist menad att lysa upp lite i vintermörkret.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs