Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 17. Jag minns det som mycket större
Teknik Akryl på duk
Konstnär Olof Astrup Hällqvist

Målningen handlar bland annat om den både djupt personliga och väldigt allmänna känslan av att återvända till barndomens miljöer, Den jättelika backen är bara en kulle, den enorma salen ett högst ordinärt rum... Det handlar också om barnets förundran över hur tillvaron verkar vara beskaffad, och den medelålders förundran över hur det var, och blev, och kanske kommer att bli...

Jag är född 1957 i Ramsele, Ångermanland. Efter att ha börjat utbilda mig till konstnär, valde jag att jobba med design och illustration och gick på Konstfack 1982-86. Under några decennier var måleriet sporadiskt. Och vips var man femtio.

Då började jag jobba mer intensivt med fritt bildskapande och har sedan 2008 haft ett antal utställningar på konsthallar och gallerier från Oslo till Stockholm och från Östersund till mellansverige. Jag har också varit intresserad av etnologi, och har studerat motsvarande en fil.kand. Det intresset har också påverkat mig i mitt bildskapande. Numera bor jag i Nora, Örebro län.

www.astrup-hellqvist.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs