Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 231. Om barn föddes ur jorden skulle inga föräldralösa finnas
Teknik Fritt broderi
Konstnär Patricia Teillier

Jag skulle ha lärt mig både sy och brodera i högstadiet, men jag verkligen hatade det . Jag låtsades arbeta i klassrummet och sen tog min mor över och gjorde mina uppgifter. Det var efter att jag flyttade från Chile till Sverige för trettio år sedan som jag upptäckte tjusningen med broderiet. Jag började när jag vakade över mina magsjuka barn, för att fånga tiden i någonting.

Jag broderar inte hela tiden, men när jag har fått en ide ägnar jag all ledig tid åt det, tills projektet är färdigt. Både tyg, tråd och nål måste passa för ändamålet, och det spelar ingen roll om det är tänkt för broderi eller något annat, bara det känns rätt. Jag är självlärd och broderar direkt på tyget, utan skiss.

Med arbetet "Om barn föddes ur jorden skulle inga föräldralösa finnas" vill jag framföra budskapet att om vi alla tog ansvar för alla jordens barn skulle världen bli en bättre plats även för de som idag dör av hunger och dess konsekvenser. Jag valde tyg och tråd som skulle skapa en sort genomsynlighet, det för att jag menar att även om vi har kännedom om att miljontals barn dör av hunger ser vi det inte riktigt, problemet kvarstår och vi anpassar oss att det är så. Grundtanken är att alla som föds till jorden ska ha rätt att bli mättad av det som jorden ger, för jorden är allas.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs