Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 172. Third Floor
Teknik Olja på duk
Konstnär Pelle Perlefelt

Det synliga osynliga!

Jag passerar dem nästan dagligen, platserna i mina verk. Förändligheten i ljuset påverkar motivet, avtrycken från omgivningen förändrar dess karaktär, unika i sitt uttryck. Jag ser den slitna ytan, förgängligheten, sakta bryts den ned, bit för bit, till ingenting.

Likt porträtt är motiven i mina verk, en tolkning av vår urbana miljö där den krackelerande ytan pockar på min uppmärksamhet, där finns en skönhet i råheten, kontrasterna i de olika strukturerna bildar ett fint spel som för mig stärker den måleriska känslan i uttrycket.
Därför känns det inte konstigt att använda oljefärgen som medium i mina tolkningar.

Det finns många personer som jag beundrar. Bland dem är det författaren José Saramago och hans beskrivningar av förgängligheten i vår urbana miljö. En av hans böcker jag tänker på är ”Blindheten”. Där blir människorna blinda och dess följd blir total vilsenhet och ett samhälle som bryts ned till grunden. De får till slut synen tillbaka, kanske var det för att kunna se det de förut inte såg.

Att göra det osynliga synligt!

Jag är född i Linköping 1966 och bosatt i Stockholm sedan 1993. Jag spenderade två år av intensiva konststudier på Nordiska Konstskolan i Kokkola, Finland, åren 1990-92. 1993-98 studerade jag vid Kungl.Konsthögskolan i Stockholm.

pelleperlefelt.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs