Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 137. Event horizon
Teknik Olja och lack på duk/pannå
Konstnär Robert von Malmborg

Titeln på verket, "Event horizon" - händelsehorisont - är lånad från kosmologin, men anspelar inte på de fenomen kosmologerna beskriver. Horisonten på bilden tycks accentuera en strävan av rörelse mellan händelserna i förgrunden, en effekt som var oavsiktlig när bilden målades. Upplevelse av en bild förändras över tiden, även för den som skapat den: Idag kan jag inte själv säga om fallskärmen är på väg inåt i bilden, mot vattenytan, eller utåt och uppåt, mot rymden!

Hav, himmel och horisont är en inspirationskälla i flera av mina verk. Olika nyanser av blått, alltifrån  djup ultramarin till lätt ceruleanblå återkommer gärna i fonden på mina bilder. Jag arbetar mestadels i olja, det medium där det är lättast att skapa mjuka graderade övergångar i färgernas mättnad. För vissa detaljer använder jag lackfärg (som egentligen är avsedd för modellbyggen) vilket kan ge en intressant kontrastverkan i bilden.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning.
Utställningen Sovjetisk affischkonst öppnar den 12 oktober med följande öppettider:
Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs