Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 137. Event horizon
Teknik Olja och lack på duk/pannå
Konstnär Robert von Malmborg

Titeln på verket, "Event horizon" - händelsehorisont - är lånad från kosmologin, men anspelar inte på de fenomen kosmologerna beskriver. Horisonten på bilden tycks accentuera en strävan av rörelse mellan händelserna i förgrunden, en effekt som var oavsiktlig när bilden målades. Upplevelse av en bild förändras över tiden, även för den som skapat den: Idag kan jag inte själv säga om fallskärmen är på väg inåt i bilden, mot vattenytan, eller utåt och uppåt, mot rymden!

Hav, himmel och horisont är en inspirationskälla i flera av mina verk. Olika nyanser av blått, alltifrån  djup ultramarin till lätt ceruleanblå återkommer gärna i fonden på mina bilder. Jag arbetar mestadels i olja, det medium där det är lättast att skapa mjuka graderade övergångar i färgernas mättnad. För vissa detaljer använder jag lackfärg (som egentligen är avsedd för modellbyggen) vilket kan ge en intressant kontrastverkan i bilden.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs