Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 4. Gröna Linjen
Teknik Olja på duk
Konstnär Ronnie Andersson

Gröna Linjen (T-banans Gröna Linje nära Ängbyplan i Bromma)

Plötsligt en dag såg jag ett T-banetåg komma framglidande i utkanten av den pastorala idyllen i Judarn-reservatet. Det sade "klick". Scenen passade utmärkt till min idé att visa hur man kan upptäcka världen på nytt i sällskap med ett litet barn. (Fanny 2 ½ år, är ofattbart vetgirig och kommenterar allt. Här är hon tillsammans med sin mormor och pudeln Edda.)

Räls (T-banans tåg-stallar i Vällingby)

Första gången jag gick ned till P-huset (via K fem-huset) i Vällingby överraskades och överväldigades jag av utsikten över spårområdets slingrande skenor och det väldiga mörka taket som bredde ut sig ovanför mitt huvud. En skönhetsupplevelse mitt i vardagen som jag fick stark lust att försöka fånga. Det ledde till många hundpromenader från Norra Ängby till Vällingby. Där stod jag sedan med näsan tryckt mot rutan och studerade virrvarret av detaljer, medan Edda (pudeln på tavlan "Gröna Linjen") tålmodigt låg på golvet bakom och väntade. 

Jag är född 1941 och bosatt i Bromma, Stockholm. På 60-talet studerade jag oljemålning för Einar Rosén. Sedan blev det ett långt uppehåll för satsningar på familj och en spännande yrkeskarriär. År 2003 inledde jag en ny härlig fas i mitt liv, med intensivt målande och studier på Folkuniversitetet och Edsvik konstskola, kompletterat med sommarkurser på Gerlesborgsskolan.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs